О японской кухне: история и особенности

45
460

flag_YaponiiАрхеологические раскопки подтверждают, что на Японских островах начали готовить в 10-5 веках до н.э.: жители древней Японии могли коптить мясо, рыли своеобразные «холодильники» — ямы глубиной до 3 метров, а также ко всему прочему знали о свойствах продуктов, которые употребляли в пищу. В V веке до н. э. жители Страны восходящего солнца начали культивировать дикие растения, а по-настоящему эпоха земледелия начала развиваться, когда стали возделывать рис – примерно в 3 веке до. н.э.

Специфика и некоторые особенности символов японской кухни

  1. Рис являлся не только главным элементом исконно японской кухни, но и ко всему прочему он положил начало многим традициям. Также рисом вместо денег часто платили за определенный труд и оказанные услуги, а с помощью определенной меры риса «коку» могли измерять статус и положение японца в обществе. Эта мера означала количество риса, которое необходимо человеку, чтобы он смог прожить год.
  2. Палочки хаси, которыми едят японцы, являются также церемониальным предметом. Считается, что это очень личная вещь, которая приносит удачу владельцу, и поэтому ее нельзя давать другим в пользование. Палочки хаси дают в подарок молодоженам, так как этот предмет в контексте бракосочетания является символом неразлучности пары. Также у японцев даже есть церемония «первые палочки», когда младенца впервые кормят рисом с его личных палочек.

Условия, благодаря которым сформировалась японская кухня, а также заимствования из других кухонь мира
JapanСпецифические условия, особый менталитет жителей и природные особенности Страны восходящего солнца сделали японскую кухню довольно уникальной. Часто японские блюда являются произведениями искусства, ведь традиции этого народа предполагают трепетное и серьезное отношении ко всему, что они делают, поэтому кушанья японцев имеют помимо вкусовых качеств еще и прекрасный эстетический вид. Например, овощи, рыбу, морские водоросли подают в искусно оформленном виде, а блюда из огурца, редиски, моркови, бамбуковых побегов или корней лотоса и из японской горчицы васаби в приготовленном виде выглядят, как прекрасные натюрморты. Из-за нехватки топлива жители Японии делали большой акцент на сыроедение, а практика жаренья пищи получила свое распространение после того, как в 16-17 веке сюда пришли португальские и испанские миссионеры. Португальцы внесли практику жаренья мяса, но эта особенность не особо прижилась, потому что это применялось только в среде касты париев, которые жили очень обособленно (но благодаря португальцам появились такие шедевры японской кухни, как темпура и агемоно). Также хлеб не является для японцев обязательным компонентом к пище, он даже получил свое распространение здесь только лишь несколько десятилетий назад.

Кристина Фирсова

Несколько рецептов японских кушаний — смотрите видео!

Ну, и… музыкальная пауза:) Alphaville — Big in Japan — смотрите клип!

45 КОММЕНТАРИИ

  1. certainly like your web site but you need to take a look at the spelling on several of your posts. Several of them are rife with spelling problems and I find it very troublesome to inform the reality then again I will definitely come again again.

  2. Terrific paintings! That is the kind of information that should be shared across the net. Disgrace on the seek engines for not positioning this publish higher! Come on over and consult with my web site . Thanks =)

  3. Definitely believe that which you stated. Your favourite reason seemed to be at the web the easiest thing to remember of. I say to you, I definitely get annoyed whilst people think about issues that they plainly don’t realize about. You controlled to hit the nail upon the top and also outlined out the entire thing with no need side-effects , folks could take a signal. Will likely be back to get more. Thank you

  4. I would like to thnkx for the efforts you’ve put in writing this site. I am hoping the same high-grade site post from you in the upcoming as well. In fact your creative writing skills has encouraged me to get my own website now. Really the blogging is spreading its wings quickly. Your write up is a great example of it.

  5. Aw, this was a really nice post. In idea I would like to put in writing like this moreover – taking time and actual effort to make an excellent article… but what can I say… I procrastinate alot and by no means appear to get something done.

  6. It’s perfect time to make some plans for the future and it is time to be happy. I’ve read this post and if I could I wish to suggest you some interesting things or suggestions. Perhaps you can write next articles referring to this article. I desire to read even more things about it!

  7. Good write-up, I¦m regular visitor of one¦s website, maintain up the excellent operate, and It is going to be a regular visitor for a long time.

  8. Hi my loved one! I want to say that this post is amazing, great written and include almost all vital infos. I¦d like to see more posts like this .

  9. Usually I do not read post on blogs, however I would like to say that this write-up very compelled me to check out and do so! Your writing taste has been surprised me. Thank you, quite great post.

  10. I like what you guys are up also. Such intelligent work and reporting! Carry on the superb works guys I have incorporated you guys to my blogroll. I think it’ll improve the value of my website 🙂

  11. I haven?¦t checked in here for a while as I thought it was getting boring, but the last several posts are great quality so I guess I will add you back to my daily bloglist. You deserve it my friend 🙂

  12. What i do not realize is if truth be told how you are not actually a lot more neatly-favored than you may be right now. You’re very intelligent. You know therefore significantly in terms of this subject, produced me in my view consider it from a lot of numerous angles. Its like women and men don’t seem to be interested except it¦s one thing to do with Woman gaga! Your own stuffs great. All the time handle it up!

  13. Good day! Do you know if they make any plugins to assist with Search Engine Optimization? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good success. If you know of any please share. Thanks!

  14. What i don’t understood is in reality how you’re not really a lot more neatly-liked than you may be now. You are very intelligent. You already know therefore considerably in the case of this matter, made me individually consider it from numerous numerous angles. Its like men and women aren’t involved until it’s one thing to do with Girl gaga! Your personal stuffs great. Always care for it up!

  15. Very interesting details you have noted, thankyou for putting up. «Jive Lady Just hang loose blood. She gonna handa your rebound on the med side.» by Airplane.

  16. I simply want to mention I am new to blogs and certainly savored your web blog. Probably I’m going to bookmark your site . You surely come with really good stories. Cheers for sharing with us your blog site.

  17. Good info and straight to the point. I am not sure if this is in fact the best place to ask but do you folks have any thoughts on where to get some professional writers? Thanks 🙂

  18. I’ve been exploring for a bit for any high quality articles or blog posts on this sort of area . Exploring in Yahoo I at last stumbled upon this web site. Reading this info So i am happy to convey that I’ve an incredibly good uncanny feeling I discovered just what I needed. I most certainly will make sure to do not forget this web site and give it a glance regularly.

  19. Having read this I thought it was very informative. I appreciate you taking the time and effort to put this article together. I once again find myself spending way to much time both reading and commenting. But so what, it was still worth it!

  20. The quaternity oral PDE5 inhibitors commercially uncommitted in the U.S.
    are sildenafil (Viagra, Pfizer), Levitra (Levitra and Staxyn, Bayer/GlaxoSmithKline), tadalafil (Cialis, Eli Lilly),
    and a more newly sanctioned drug, avanafil (Stendra,
    Vivus). The expanding upon of this class has
    allowed for greater flexibility in prescribing based on someone response. http://lm360.us/

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь