Как сделать гренки

54
381

Как сделать гренкиЕсли вы хотите каждый день радовать себя и своих близких вкусным и питательным завтраком, вам обязательно стоит узнать о том, как сделать гренки. Тем более что рецептов приготовления этого замечательного блюда невероятно много. Вы можете использовать разнообразные добавки, или же отдать предпочтение одному любимому способу.

Чесночные

Для начала предлагаем вам сделать гренки с чесноком. Они не только очень простые и быстрые в готовке, но и очень вкусные. Это традиционная закуска к пенным напиткам по всему миру.

Необходимые ингредиенты:

  • ржаной хлеб;
  • растительное масло;
  • соль;
  • чеснок.

Отметим, что вы можете готовить блюдо и из белого хлеба. Здесь все зависит от вашего вкуса.

Чесночные гренки

Нарежьте батон или буханку на ломтики желаемой формы не слишком большой толщины. После этого разогрейте на сковороде небольшое количество растительного масла. Обжаривайте кусочки до появления золотистой корочки.

В миске смешайте соль и растертый чеснок. После того, как вы обжарьте ломтики, обмакивайте их в смесь с каждой стороны. На стол кушанье лучше всего подавать в горячем виде или же полностью охлажденным.

Классические гренкиКлассика жанра

Для того чтобы приготовить гренки по традиционному рецепту необходимо взбить несколько яиц с молоком. Обмакивайте хлеб в яичную слегка подсоленную смесь, после чего обжаривайте на растительном масле. При желании вы можете смазывать их сверху сливочным маслом, если вас не пугают лишние калории.

Такие гренки чем-то по вкусу напоминают оладьи. Их можно полить джемом, вареньем, посыпать сыром либо зеленью. Так они станут еще вкуснее.

Из слоеного теста

Думать о том, что гренки делают лишь из хлеба, было бы неверно. В качестве примера можно привести следующий рецепт.

Вам понадобится:

  • 600 граммов шампиньонов;
  • 250 граммов слоеного теста (можно замороженный полуфабрикат);
  • соль;
  • 2 столовые ложки зеленого лука, предварительно мелко нарезанного;
  • 1 столовая ложка оливкового масла;
  • стакан тертого сыра твердого сорта;
  • черный перец.

Готовятся гренки с шампиньонами в духовке. На смазанном маслом противне раскатайте тесто. Разделите его на четыре равные части. Сверху насыпьте толстый слой сыра, распределите грибы, посолите и поперчите блюдо. После этого, слоем потоньше высыпьте оставшийся сыр.

Уберите противень в духовой шкаф, предварительно нагретый до 200 градусов. После того, как сыр перетопится, а тесто приобретет золотистый оттенок, можете доставать кушанье. Зеленым луком его посыпают уже после извлечения из духовки.

Вкусный десерт

Если вы хотите не просто накормить, но и приятно удивить свою семью, и в особенности ее младших членов, приготовьте для них французские медовые гренки с бананом.

Для этого вам потребуется немного:

  • 6 кусочков белого хлеба;
  • один банан;
  • пара ложек жидкого меда;
  • растительное масло;
  • стакан тертого сыра;
  • 4 яйца и стакан молока.

Для начала, срежьте с кусочков хлеба корочки. В отдельную миску высыпьте тертый сыр, присоедините мед и банан, заранее растертый в кашицу. В другой тарелке смешайте молоко и яйца, взбейте все это. Разогрейте намазанную маслом сковороду, в середину трех кусочков хлеба положите бананово-сырную массу. Сверху прикройте каждый ломтик другим ломтем. Обмакивайте эти гренки в молоко с яйцом, обжаривайте на сковородке до золотой корочки.

Не стоит бояться того, что яичная смесь попадет на начинку из банана. Вкуса кушанья это не испортит. Приготовить данное блюдо можно и в микроволновке. Для этого вам понадобится выдержать хлеб в молочной смеси чуть дольше – хотя бы пару минут.

Для того, чтобы приготовить гренки, можно использовать самые различные компоненты. Не менее вкусными они будут, с ветчиной или плавленым сыром, фруктами или изюмом. Вы можете добавлять их в суп, употреблять как отличную закуску или даже самостоятельное блюдо, к примеру, на завтрак с молоком или соком.

Предлагаем вам также отличный видео-рецепт гренок с укропом:

54 КОММЕНТАРИИ

  1. I have read some good stuff here. Definitely worth bookmarking for revisiting. I surprise how much effort you put to make such a excellent informative website.

  2. Nice read, I just passed this onto a colleague who was doing some research on that. And he actually bought me lunch since I found it for him smile So let me rephrase that: Thank you for lunch!

  3. There are actually lots of particulars like that to take into consideration. That could be a nice point to convey up. I provide the thoughts above as basic inspiration but clearly there are questions just like the one you carry up where crucial thing can be working in honest good faith. I don?t know if finest practices have emerged around things like that, but I am certain that your job is clearly identified as a good game. Each girls and boys feel the impact of just a moment’s pleasure, for the rest of their lives.

  4. magnificent points altogether, you just gained a brand new reader. What would you suggest in regards to your post that you made some days ago? Any positive?

  5. I happen to be commenting to let you be aware of of the amazing encounter our daughter gained checking the blog. She figured out a wide variety of things, which include what it is like to have a marvelous coaching heart to have other folks just comprehend certain impossible subject matter. You actually exceeded her expectations. Thanks for delivering such informative, trustworthy, explanatory and as well as fun tips about your topic to Kate.

  6. Do you mind if I quote a couple of your posts as long as I provide credit and sources back to your website? My website is in the very same niche as yours and my visitors would genuinely benefit from some of the information you provide here. Please let me know if this ok with you. Regards!

  7. Simply desire to say your article is as surprising. The clarity to your submit is simply excellent and i could think you are knowledgeable on this subject. Well with your permission allow me to seize your RSS feed to keep up to date with imminent post. Thanks one million and please carry on the enjoyable work.

  8. There are some attention-grabbing deadlines on this article but I don’t know if I see all of them middle to heart. There is some validity however I will take hold opinion until I look into it further. Good article , thanks and we wish more! Added to FeedBurner as well

  9. Wonderful goods from you, man. I’ve take into accout your stuff prior to and you’re just extremely excellent. I really like what you have got right here, certainly like what you are stating and the best way through which you assert it. You are making it entertaining and you continue to take care of to keep it sensible. I can not wait to learn much more from you. That is actually a wonderful web site.

  10. Greetings from California! I’m bored to death at work so I decided to check out your blog on my iphone during lunch break. I really like the info you present here and can’t wait to take a look when I get home. I’m surprised at how quick your blog loaded on my cell phone .. I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyways, fantastic site!

  11. Wonderful blog you have here but I was curious if you knew of any forums that cover the same topics talked about in this article? I’d really like to be a part of online community where I can get suggestions from other knowledgeable people that share the same interest. If you have any recommendations, please let me know. Appreciate it!

  12. I and my buddies happened to be reading through the good information and facts from your web blog while all of a sudden developed a terrible feeling I never thanked the website owner for those strategies. Most of the guys are actually as a consequence joyful to see all of them and now have extremely been enjoying these things. Thank you for truly being well considerate and also for pick out variety of good subject areas millions of individuals are really eager to understand about. My very own honest regret for not saying thanks to you earlier.

  13. I like the valuable information you provide in your articles. I’ll bookmark your blog and check again here regularly. I am quite sure I will learn many new stuff right here! Best of luck for the next!

  14. I am really loving the theme/design of your blog. Do you ever run into any browser compatibility issues? A few of my blog audience have complained about my site not operating correctly in Explorer but looks great in Chrome. Do you have any tips to help fix this problem?

  15. Hello! This post couldn’t be written any better! Reading through this post reminds me of my good old room mate! He always kept chatting about this. I will forward this article to him. Fairly certain he will have a good read. Many thanks for sharing!

  16. Appreciating the persistence you put into your blog and detailed information you provide. It’s awesome to come across a blog every once in a while that isn’t the same old rehashed material. Wonderful read! I’ve bookmarked your site and I’m adding your RSS feeds to my Google account.

  17. Only wanna remark on few general things, The website style and design is perfect, the subject material is really great. «Believe those who are seeking the truth. Doubt those who find it.» by Andre Gide.

  18. What¦s Going down i am new to this, I stumbled upon this I have discovered It positively useful and it has helped me out loads. I hope to give a contribution & aid different users like its aided me. Good job.

  19. I think that is one of the so much significant info for me. And i am happy reading your article. However should observation on few general issues, The site taste is ideal, the articles is truly excellent : D. Good activity, cheers

  20. Its like you read my mind! You appear to know so much about this, like you wrote the book in it or something. I think that you can do with a few pics to drive the message home a little bit, but other than that, this is wonderful blog. A fantastic read. I’ll certainly be back.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь