Как приготовить омлет

49
1838

Как приготовить омлетПользующееся заслуженной популярностью, известное во всех уголках цивилизованного мира, и необычайно простое в приготовлении блюдо, омлет, известно человечеству еще со времен Древнего Рима. В то время омлет по праву относился к сладким блюдам и подавался на десерт. Тот же омлет, который мы все хорошо знаем и любим сегодня, пришел к нам из Франции, где он успешно превратился в сытное, нежное и чрезвычайно вкусное горячее блюдо. Омлет подавался и на королевские столы, и украшал скромный завтрак бедняков.

Молочный омлет – одна из разновидностей классического завтрака. Польза такого завтрака очевидна. Яйца богаты жирорастворимыми витаминами, витамином D и лютеином, молоко – источник кальция. К тому же, омлет никак не отразится на фигуре, поскольку в 100 граммах его содержится всего 184 килокалории. А правильно готовится это замечательное блюдо буквально за несколько минут.

Как приготовить омлет вкусный

из расчета на 1 порцию:

— 2 яйца;
— 2 столовые ложки молока;
— 10 грамм сливочного или растительного масла.

Рецепт приготовления омлета

Сливочное либо растительное масло  разогрейте в сковороде на среднем огне. Пока масло разогревается – соедините яйца с молоком и тщательно взбейте венчиком или миксером на самой маленькой скорости.

Влейте взбитую яично-молочную массу на сковородку. Посолите по вкусу, затем накройте крышкой и готовьте блюдо около 10 минут.

После того, как омлет готов, нарежьте его на порции и немедленно подавайте к столу. Самым подходящим гарниром к этому блюду служат свежие овощи, зелень, консервированный горошек.

А вот еще один рецепт:

  • Ингредиенты:

4 яйца, 100 мл молока, 20 г. сливочного  масла, лук, соль.

Тщательно взбиваем яйца, не забываем их при этом посолить, затем добавляем молоко и измельченные перья лука. Далее разогреваем сковороду и смазываем ее сливочным маслом. Когда сковорода достаточно нагрелась, выливаем в нее молочно — яичную смесь, накрываем крышкой и пропекаем до готовности.

А вот несколько простых советов, используя которые ваш омлет будет еще вкуснее:

Омлет на молоке никогда не будет воздушным и ещё пригорит потому что белок содержащийся в яйце требует разбухания т. е. воды, а в молоке своего белка хватает.

Воды должно быть ровно столько сколько сможет впитать в себя яйцо это невозможно определить точно только практикой и ещё если воды будет больше чем требуется, то при подаче на стол лишняя жидкость всё равно стечёт из омлета, а это малоприятно.

Взбиваем не миксером, а венчиком, т. к. миксер разрушает структуру нашего соединения и омлетик будет, как ни странно, не воздушным а вялым обязательно накройте сковороду крышкой оставив место для поднятия омлетика, но не плотно, а то возможно деформирование нашего чуда.

3 минуты, которые готовится омлет, накал сковороды должен планомерно уменьшаться от максимального до минимального.

Максимум души,- и все получится!

Просто отличный видео-рецепт омлета!

P. S  Приятного аппетита!

автор: Наталья Кунеевская

49 КОММЕНТАРИИ

  1. Hey very cool site!! Guy .. Beautiful .. Wonderful .. I will bookmark your blog and take the feeds alsoKI am satisfied to seek out numerous helpful info right here within the publish, we want develop more strategies on this regard, thanks for sharing. . . . . .

  2. Its like you read my mind! You seem to know so much about this, like you wrote the book in it or something. I think that you can do with a few pics to drive the message home a bit, but instead of that, this is wonderful blog. A great read. I’ll definitely be back.

  3. Thanks for the sensible critique. Me and my neighbor were just preparing to do some research about this. We got a grab a book from our local library but I think I learned more clear from this post. I’m very glad to see such excellent information being shared freely out there.

  4. There are some interesting time limits in this article however I don’t know if I see all of them middle to heart. There’s some validity but I will take maintain opinion until I look into it further. Good article , thanks and we wish more! Added to FeedBurner as nicely

  5. Awesome blog you have here but I was curious if you knew of any message boards that cover the same topics talked about in this article? I’d really love to be a part of group where I can get responses from other knowledgeable people that share the same interest. If you have any suggestions, please let me know. Kudos!

  6. You actually make it seem so easy with your presentation but I find this topic to be really something that I think I would never understand. It seems too complex and very broad for me. I’m looking forward for your next post, I’ll try to get the hang of it!

  7. Thank you a lot for giving everyone an extremely pleasant possiblity to discover important secrets from this blog. It is often very good and as well , jam-packed with a great time for me personally and my office friends to search your website really three times in a week to find out the new tips you have got. And indeed, I’m actually impressed for the astonishing points you give. Certain two facts in this posting are really the simplest we have ever had.

  8. naturally like your web-site however you need to test the spelling on several of your posts. Several of them are rife with spelling issues and I in finding it very bothersome to inform the truth however I will certainly come again again.

  9. Hmm it looks like your website ate my first comment (it was super long) so I guess I’ll just sum it up what I had written and say, I’m thoroughly enjoying your blog. I too am an aspiring blog blogger but I’m still new to everything. Do you have any suggestions for newbie blog writers? I’d certainly appreciate it.

  10. I found your weblog site on google and check a number of of your early posts. Continue to keep up the excellent operate. I simply extra up your RSS feed to my MSN News Reader. Searching for forward to studying extra from you in a while!…

  11. Do you have a spam issue on this website; I also am a blogger, and I was curious about your situation; many of us have created some nice methods and we are looking to exchange solutions with others, be sure to shoot me an email if interested.

  12. I just like the helpful information you supply on your articles. I’ll bookmark your weblog and take a look at once more right here frequently. I’m moderately sure I will be told many new stuff right here! Good luck for the following!

  13. Hi! Quick question that’s completely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My website looks weird when viewing from my iphone 4. I’m trying to find a template or plugin that might be able to correct this issue. If you have any recommendations, please share. Many thanks!

  14. There are some attention-grabbing time limits on this article but I don’t know if I see all of them center to heart. There may be some validity however I will take hold opinion until I look into it further. Good article , thanks and we want extra! Added to FeedBurner as properly

  15. I simply want to mention I’m very new to weblog and certainly enjoyed this web page. More than likely I’m going to bookmark your blog post . You definitely come with good articles and reviews. Thanks a lot for sharing with us your blog.

  16. Hello! Someone in my Myspace group shared this website with us so I came to give it a look. I’m definitely loving the information. I’m bookmarking and will be tweeting this to my followers! Fantastic blog and fantastic design.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь