Как коптить сало в домашних условиях

46
1588

Как коптить сало в домашних условияхНесмотря на современную доступность блюд любой кухни, изобилие ингредиентов, насыщенность рынка специальной литературой по готовке – обычное, вроде бы, сало остается в тренде. Особенно, если оно копченное и обладает приятным вкусом, благоухает ароматами, которые вскружат голову любому! Даже если вы изрядно наелись, место для такого аппетитного кусочка все же найдете.

Чтобы по-настоящему побаловать гостей ароматным сальцем, нужно знать, как коптить сало в домашних условиях, чтобы продукт сохранял все свои полезные свойства и не был сухим, жестким.

Для начала, нужно правильно выбрать исходный материал. Сало должно быть обязательно свежим с прожилками мяса, так будет еще вкуснее.

Итак, вам понадобится:

  • коптильня; свежее сало;
  • посуда для соления сала и для хранения;
  • дрова и опилки, желательно из лиственных деревьев;
  • специальные крючки, за которые сало будет подвешиваться в коптильне.

Первым делом, сало нужно хорошенько посолить. Для этого, воспользовавшись специальной емкостью и солью, изрядно солим наш продукт. Далее, желательно его накрыть тканью, но, обязательно учтите, что сало будет так стоять 5 дней, поэтому не закрывайте его плотно, иначе может возникнуть несвежий запах.

Сало

Благодаря копчению и правильной засолке, сало сохраняется съедобным полгода и даже дольше. После засолки, сало желательно слегка промыть, дабы убрать лишнюю соль, дать просохнуть и можно отправлять на копчение.

Воспользовавшись крючками, крепим сало и начинаем процесс копчения, температура должна быть немного выше 30-40 градусов. Приблизительно через 48 часов, сало будет готово.

Будет ли успешным или нет копчение, зависит от дров. Напомним, это должны быть лиственные деревья, поджигать поленья нужно с одной стороны, чтобы температура была не слишком высокой. Если же используются опилки, то нужно их предварительно смочить в воде и поджигать влажными. Нужно постоянно следить за копчением, проверять какая температура, есть ли еще дрова и следить чтобы сало было в нормальном состоянии.

Коптить сало – одно удовольствие, особенно когда радует результат! Используя описанные выше советы, вы всегда будете иметь на столе вкусное и хорошо приготовленное сало.

А пока предлагаем вам посмотреть видео о том, как сало коптить не стоит:

46 КОММЕНТАРИИ

  1. Nice read, I just passed this onto a friend who was doing a little research on that. And he just bought me lunch because I found it for him smile Therefore let me rephrase that: Thanks for lunch!

  2. You can certainly see your enthusiasm in the work you write. The world hopes for more passionate writers like you who are not afraid to mention how they believe. All the time go after your heart. «A simple fact that is hard to learn is that the time to save money is when you have some.» by Joe Moore.

  3. What i don’t realize is actually how you are not really much more well-liked than you might be right now. You’re so intelligent. You realize therefore significantly relating to this subject, produced me personally consider it from numerous varied angles. Its like men and women aren’t fascinated unless it is one thing to accomplish with Lady gaga! Your own stuffs great. Always maintain it up!

  4. Excellent read, I just passed this onto a friend who was doing a little research on that. And he just bought me lunch as I found it for him smile So let me rephrase that: Thank you for lunch!

  5. Hi there, just became aware of your blog through Google, and found that it’s really informative. I am gonna watch out for brussels. I’ll appreciate if you continue this in future. Many people will be benefited from your writing. Cheers!

  6. Hey very cool site!! Man .. Excellent .. Amazing .. I will bookmark your web site and take the feeds also…I am happy to find numerous useful information here in the post, we need work out more techniques in this regard, thanks for sharing. . . . . .

  7. Thanks for the sensible critique. Me and my neighbor were just preparing to do a little research on this. We got a grab a book from our local library but I think I learned more clear from this post. I am very glad to see such great info being shared freely out there.

  8. A formidable share, I just given this onto a colleague who was doing a little evaluation on this. And he in actual fact bought me breakfast as a result of I discovered it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the deal with! But yeah Thnkx for spending the time to debate this, I really feel strongly about it and love reading more on this topic. If potential, as you develop into experience, would you mind updating your weblog with extra particulars? It is highly helpful for me. Massive thumb up for this blog publish!

  9. I’m not sure why but this weblog is loading extremely slow for me. Is anyone else having this issue or is it a problem on my end? I’ll check back later on and see if the problem still exists.

  10. I’m still learning from you, as I’m trying to achieve my goals. I certainly enjoy reading all that is written on your site.Keep the information coming. I enjoyed it!

  11. I just want to tell you that I am newbie to blogs and really savored you’re web site. Almost certainly I’m want to bookmark your blog post . You surely come with superb articles and reviews. Bless you for revealing your webpage.

  12. Greetings! This is my first comment here so I just wanted to give a quick shout out and tell you I truly enjoy reading your blog posts. Can you recommend any other blogs/websites/forums that cover the same subjects? Thank you so much!

  13. With havin so much content do you ever run into any problems of plagorism or copyright infringement? My site has a lot of exclusive content I’ve either created myself or outsourced but it appears a lot of it is popping it up all over the internet without my authorization. Do you know any techniques to help prevent content from being ripped off? I’d certainly appreciate it.

  14. Although ED is non an inevitable import of aging, on that point
    is a overconfident correlational statistics with mature.

    The prevalence of 5.1% in 20- to 39-year-old manpower increases to 70.2% in work force 70 geezerhood of
    senesce and elderly. Because the aetiology of ED oftentimes involves a compounding of vascular, neurological,
    endocrinological, and psychological factors, the specify is not
    modified to older manpower. Other chance factors such as cardiovascular
    disease, hypertension, diabetes, hypercholesterolemia, and smoke make
    been strongly associated with an increased preponderance of ED http://lm360.us/

  15. Wow that was odd. I just wrote an really long comment but after I clicked submit my comment didn’t appear. Grrrr… well I’m not writing all that over again. Regardless, just wanted to say fantastic blog!

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь