Что можно приготовить из репы

91
2580

prigotovlenie-repiКак известно, на Руси была очень популярна репа. Из нее готовилось множество блюд. Репку и в сказках упоминали не один раз. Так продолжалось до тех пор, пока из Европы не был привезен картофель. Затем люди начали постепенно забывать прежнюю «королеву» стола.Следует сказать, что репа богата полезными веществами: витамином С, который способствует хорошему самочувствию и помогает от авитаминоза, кальцием, что поддерживает кожу, ногти и волосы в прекрасном состоянии. Кроме того, данный корнеплод содержит фосфор, калий, железо, витамин А и некоторые витамины группы В. И, что важно для тех, кто следит за фигурой, репа обладает сравнительно небольшой энергетической ценностью — всего 32 ккал на 100 грамм.

Итак, что же можно сделать с нашей «героиней» русских сказок?Во-первых, ее кладут в различные салаты.

Вот рецепт одного из них: трем на крупной терке несколько репок (зависит от размера корнеплодов), одну морковь, режем зелень, солим и перчим по вкусу, заправляем одной столовой ложкой нерафинированного подсолнечного масла.

Теперь рассмотрим рецепт еще одного вкусного и полезного салата из репы. Для этого нам потребуется репа (3 шт.), редис (5 шт.), огурцы (2 шт.), зелень, растительное масло, соль, черный перец. Овощи режем дольками, пропорции можно запросто менять по вкусу.

chto-prigotovit-iz-repiТакже репку можно фаршировать. В частности, сперва отвариваем ее до полутвердого состояния, срезаем верх, вырезаем сердцевину. Затем кладем внутрь сметану, тертый сыр и немного зеленого лука. После этого кладем фаршированную репу в духовку, нагретую до 180 градусов, и томим 5-10 минут. Если есть микроволновая печь — ставим наше блюдо на две — три минуты при самой высокой мощности. Это нужно для того, чтобы сметана подогрелась, тертый сыр расплавился, а репка слегка подрумянилась.

Если вы активно боретесь с лишними килограммами, но не желаете голодать, репой можно запросто заменить картофель как в гарнире, так и в супах. Однако, следует учитывать, что этот корнеплод варится медленно, примерно, как морковь (10-15 минут).
Вот сколько секретов хранит в себе желтая волшебница! Жаль, что репка почти забыта…

Также посмотрите видео о том как приготовить пареную репу:

автор: Ксения Зиновьева

91 КОММЕНТАРИИ

  1. Hey, you used to write great, but the last several posts have been kinda boring?K I miss your super writings. Past several posts are just a little out of track! come on!

  2. I am not sure where you’re getting your info, but great topic. I needs to spend some time learning much more or understanding more. Thanks for magnificent info I was looking for this information for my mission.

  3. Hi my friend! I wish to say that this article is amazing, great written and include almost all significant infos. I?¦d like to look more posts like this .

  4. Hey very nice blog!! Man .. Excellent .. Amazing .. I’ll bookmark your web site and take the feeds also…I am happy to find so many useful information here in the post, we need work out more strategies in this regard, thanks for sharing. . . . . .

  5. The other day, while I was at work, my sister stole my iphone and tested to see if it can survive a 30 foot drop, just so she can be a youtube sensation. My apple ipad is now broken and she has 83 views. I know this is totally off topic but I had to share it with someone!

  6. Can I just say what a relief to find somebody who really is aware of what theyre speaking about on the internet. You undoubtedly know the right way to bring an issue to gentle and make it important. More people have to read this and understand this facet of the story. I cant consider youre no more popular because you undoubtedly have the gift.

  7. hi!,I like your writing so much! share we keep up a correspondence extra approximately your post on AOL? I need an expert in this area to unravel my problem. Maybe that’s you! Having a look forward to see you.

  8. I feel that is one of the most significant info for me. And i’m happy studying your article. But want to statement on some common things, The website style is great, the articles is in point of fact great : D. Good job, cheers

  9. Definitely believe that which you stated. Your favorite justification seemed to be on the net the simplest thing to be aware of. I say to you, I certainly get irked while people consider worries that they plainly do not know about. You managed to hit the nail upon the top and also defined out the whole thing without having side-effects , people can take a signal. Will probably be back to get more. Thanks

  10. I’ve been surfing on-line more than three hours as of late, but I never discovered any interesting article like yours. It’s pretty worth sufficient for me. In my opinion, if all webmasters and bloggers made good content as you did, the web will likely be a lot more useful than ever before.

  11. Thanks for your marvelous posting! I definitely enjoyed reading it, you may be a great author.I will ensure that I bookmark your blog and definitely will come back at some point. I want to encourage you to definitely continue your great writing, have a nice evening!

  12. Thank you for the good writeup. It in truth was once a enjoyment account it. Glance complicated to far added agreeable from you! By the way, how can we keep up a correspondence?

  13. I simply want to mention I am new to blogging and site-building and really enjoyed your blog. Most likely I’m likely to bookmark your site . You absolutely come with great writings. Many thanks for revealing your website.

  14. I like what you guys are up also. Such clever work and reporting! Keep up the excellent works guys I have incorporated you guys to my blogroll. I think it’ll improve the value of my web site 🙂

  15. Youre so cool! I dont suppose Ive read anything like this before. So nice to find any person with some original thoughts on this subject. realy thanks for beginning this up. this website is something that’s needed on the net, somebody with just a little originality. useful job for bringing one thing new to the internet!

  16. Historically, a modified understanding of the biology chemical mechanism of erections restricted the discourse of ED to vacuum-constriction devices, prosthetic implants, intracavernosal injections, and intraurethral suppositories.4 Since its advent, the course of study
    of agents known as type-5 phosphodiesterase (PDE5) inhibitors has revolutionized the direction of ED.
    PDE5 inhibitors stimulate get the first-line
    therapy for ED, as recommended by the American Urological Connection (AUA)
    and the European Tie of Urogenital medicine http://lm360.us/

  17. This blog is definitely awesome and besides factual. I have picked many interesting things out of this amazing blog. I ad love to go back again and again. Thanks!

  18. I simply want to say I am new to blogs and certainly loved this web blog. Likely I am planning to bookmark your blog. You really have exceptional well written articles. Regards for sharing your blog.

  19. Im no professional, but I imagine you just crafted the best point. You undoubtedly know what youre talking about, and I can truly get behind that. Thanks for staying so upfront and so honest.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь