Эклеры рецепт. Учимся и готовим эклеры

45
6519

Рецепт эклеров с фотоНесложный рецепт эклеров. Выходит у самых неумелых неумех, разве что крем может не получиться. 

Как приготовить эклеры (эклеры рецепт с фото)

  • Для теста нам понадобится: 2 столовые ложки молока, яйца 4-5 штук, 2 столовые ложки муки, 200 гр. масла сливочного;
  • для крема: половина пакетика ванильного сахара, 50 гр. масла сливочного, 5 желтков — из белков у нас будет безе, 100 грамм сахара, 500 мл молока, 50 гр. муки;
  • для глазури возьмите одну столовую ложку сливочного маслица и одну горькую шоколадку (примерно 100 грамм).

Готовим оболочку

Положим масло в кастрюлю и растопим. Муку добавьте тонкой струйкой, хорошо вымешайте ложкой, при этом не снимайте кастрюлю с огня. Когда в кастрюле будет однородная масса, снимите ее с огня и немного остудив, возьмите миксер (с насадками-спиральками, венчики не подойдут!). Каждые 3 минуты добавляйте по одному яичку, тесто должно стать пластичным и липким, при этом не жидким. Переложите тесто в целлофановый пакет, обрежьте у него уголки и выдавливайте шариками тесто на пергамент (влажный) для выпечки. Можно также выложить его с помощью

двух чайных ложечек. Если форма получилось не очень ровная, пригладьте их влажной рукой. Высаживайте пирожные на большом расстоянии, при выпечке они увеличатся в несколько раз! Поставьте в духовку, минут на 25, нагретую до 220 градусов.

Эклеры с заварным кремом, эклеры с творожным кремом, эклеры со сгущенкой

Эклеры с заварным кремом фото

Готовим по тому же рецепту, что приведен выше. Для приготовления крема делаем следующее:

  • насыпьте в кастрюлю сахар — весь ванильный и половину обычного, налейте молочка и поставьте на огонь. Смешайте в миске муку, желтки и оставшийся сахар. Когда молоко закипело, снимайте миску с огня, размешайте, чтобы сахар окончательно размешался, немного остудите и вылейте в чашку с мукой и желтками. Мешайте осторожно, чтобы не было комочков. Возьмите кастрюльку, перелейте туда содержимое миски и поставьте на огонь. Энергично мешайте крем вилкой или венчиком, пока не загуснет. Снимите кастрюлю с огня, добавьте масло и перемешайте.
  • глазурь: растопите шоколадку (на паровой бане, можно в микроволновке), добавьте масло и перемешайте. Сразу же полейте глазурью эклеры.
    Сборка: надрежьте оболочку с одного бочка и положите внутрь крем (побольше, не жалейте), полейте глазурью. Можно также начинять эклеры с  помощью кондитерского шприца, сделав при этом с одного бока прокол.

 

 

Видео-рецепт эклеров с заварным кремом!

45 КОММЕНТАРИИ

  1. […] На первый взгляд испечь бисквитный торт или рулет сущий пустяк. Но как только попробуешь взяться за дело, сразу понимаешь, что в этом деле нужна не абы какая сноровка. Профессиональный кондитер с плохо скрываемой жалостью улыбается, когда слышит от новичка о не поднявшемся или плохо пропеченном «тяжелом» изделии из бисквитного теста. Конечно, опыт качество незаменимое, но даже дилетант понимает, что большая часть успеха зависит от правильного рецепта. […]

  2. I simply want to tell you that I am just beginner to blogs and certainly enjoyed your web page. Almost certainly I’m going to bookmark your site . You certainly have great articles. Bless you for sharing your website.

  3. I simply want to tell you that I’m all new to blogs and honestly liked you’re website. Most likely I’m planning to bookmark your website . You amazingly come with terrific articles and reviews. Thanks a lot for sharing your blog site.

  4. Do you have a spam issue on this site; I also am a blogger, and I was wanting to know your situation; many of us have created some nice procedures and we are looking to trade solutions with others, why not shoot me an email if interested.

  5. I just want to mention I am just beginner to weblog and certainly enjoyed you’re page. More than likely I’m want to bookmark your website . You really come with excellent articles. Regards for sharing your blog site.

  6. Magnificent beat ! I would like to apprentice while you amend your web site, how could i subscribe for a blog site? The account aided me a acceptable deal. I had been a little bit acquainted of this your broadcast offered bright clear idea

  7. Nice read, I just passed this onto a colleague who was doing a little research on that. And he actually bought me lunch as I found it for him smile Thus let me rephrase that: Thanks for lunch!

  8. hello there and thanks to your info – I’ve certainly picked up anything new from proper here. I did however expertise several technical issues the use of this site, since I experienced to reload the site a lot of times prior to I may just get it to load properly. I have been thinking about in case your web host is OK? Now not that I am complaining, however slow loading circumstances occasions will sometimes have an effect on your placement in google and could damage your high-quality score if advertising and ***********|advertising|advertising|advertising and *********** with Adwords. Well I’m adding this RSS to my e-mail and could look out for much more of your respective interesting content. Make sure you replace this once more very soon..

  9. Good post. I learn something new and challenging on websites I stumbleupon every day. It will always be exciting to read content from other writers and use something from other websites.

  10. I just want to tell you that I’m newbie to weblog and really enjoyed this web page. Almost certainly I’m planning to bookmark your blog . You certainly have really good writings. Appreciate it for sharing with us your website.

  11. I loved as much as you’ll receive carried out right here. The sketch is attractive, your authored material stylish. nonetheless, you command get bought an edginess over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come more formerly again since exactly the same nearly a lot often inside case you shield this hike.

  12. Glorious weblog! I actually love how it’s simple on my eyes in addition to the details are properly written. I am wondering how I may be notified every time a brand new post has been made. I have subscribed to your rss feed which must do the trick! Have a nice day! ????

  13. Sufficiently, this kind of content is usually the best for this noteworthy situation. Document harmonise collectively findings and definitely will thirstily stay up for all your inward bound features. Claiming credit won’t just seem enough, to make the exceptional clearness in your own re-writing. I could right obtain any feed maintain prepared of a typical refreshes. Exceptional perform and a lot popularity within commercial business! Please defense brand new below average English tongue as never ever a few initially language.

  14. I’m really enjoying the design and layout of your site. It’s a very easy on the eyes which makes it much more pleasant for me to come here and visit more often. Did you hire out a developer to create your theme? Exceptional work!

  15. When I originally commented I clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and now if a comment is added I receive four emails concentrating on the same comment. Perhaps there is any way you may remove me from that service? Thanks!

  16. Hello! I simply want to give you a huge thumbs up for your great info you have right here on this post. I’ll be coming back to your site for more soon.

  17. Hi there! I simply would like to offer you a big thumbs up for the excellent info you’ve got here on this post. I will be returning to your web site for more soon.

  18. Hi there! This article could not be written much better! Reading through this article reminds me of my previous roommate! He always kept talking about this. I will forward this post to him. Pretty sure he will have a very good read. Many thanks for sharing!

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь