Как приготовить бисквитное тесто для торта?

256
940

Бисквитное тесто для тортаНа первый взгляд испечь бисквитный торт или рулет — сущий пустяк. Но как только берешься за дело, сразу понимаешь, что в этом деле нужна определенная сноровка. Профессиональный кондитер с плохо скрываемой жалостью улыбается, когда слышит от новичка о не поднявшемся или плохо пропеченном «тяжелом» изделии из бисквитного теста.

Конечно, опыт качество незаменимое, но даже дилетант понимает, что большая часть успеха зависит от правильного рецепта. В этой статье мы расскажем о том, как приготовить бисквитное тесто правильно.

Приготовление бисквитного теста можно осуществить двумя способами: заварным и холодным.

Холодный способ, технология приготовления бисквитного текста

Из белков необходимо взбить крутую пену, потом постепенно, порциями добавить сахар, все время взбивая, пока он не разойдется. Затем очень осторожно вылейте желтки, вымешайте их. Быстро всыпьте дважды просеянную муку, старательно вымешайте, чтобы не было комочков, и вылейте в форму для выпечки, смазанную жиром и посыпанную сухарями.

Прекращайте взбивать белки тогда, когда они крепко держаться на взбивалке. Белки недостаточно или чрезмерно взбитые имеют пузырьки, которые при замешивании теста или при выпекании в духовке разрушаются, что в свою очередь приводит к оседанию изделия.

Заварной способ хорошо подойдет, если вам нужно получить бисквитное тесто для торта.

Как приготовить бисквитное тесто:

Яйца и сахар взбивайте в посуде, которую поставьте на водяную баню. Когда масса разогреется и станет пышной, снимите ее с плиты и взбивайте, пока она не увеличится вдвое. Тогда всыпьте просеянную муку, вымешайте и выложите массу в смазанную жиром и посыпанную сухарями форму, выровняйте поверхность и выпекайте.

Можно заменить из расчета на одно яйцо 1 столовую ложку муки аналогичным количеством манной крупы или двумя столовыми ложками молотых орехов. Чтобы бисквит получился более нежным, добавьте 1/3 часть крахмала вместо муки.

Форму наполняйте не больше чем до половины. Следите, чтобы форма в духовке стояла ровно, тогда и поверхность коржа будет ровной.

Готовое бисквитное тесто хранить нельзя, его следует немедленно выпекать при температуре 170-200 градусов.
В течение 10-15 минут бисквит нельзя трогать, потому что разрушаются воздушные пузырьки, и он теряет воздушность.
Если к основному бисквиту добавить молотый орех с сухарями или тертый шоколад, то получим ореховый или шоколадный торт.

Готовность бисквита определяется так: проколоть его в центре тонкой деревянной палочкой. Если она сухая, а тесто отстает от стенок формы, то бисквит готов.

Готовый корж оставьте на несколько минут в форме, потом обведите его вокруг ножом, положите на форму кружок из дерева или мелкую тарелку и придерживая переверните. Если корж не выпадает, положите на дно перевернутой формы намоченное полотенце.

Если вдруг бисквитный корж обгорел, оботрите его густой теркой.

Видео-рецепт приготовления бисквитного теста на водяной бане!

256 КОММЕНТАРИИ

  1. I simply want to tell you that I am just beginner to weblog and truly liked you’re web blog. Most likely I’m likely to bookmark your website . You really have incredible stories. Cheers for sharing with us your web-site.

  2. My brother recommended I might like this blog. He was totally right. This post truly made my day. You can not imagine just how much time I had spent for this info! Thanks!

  3. Usually I do not read post on blogs, but I wish to say that this write-up very pressured me to try and do it! Your writing taste has been amazed me. Thanks, very nice post.

  4. You have made some good points there. I looked on the web to learn more about the issue and found most individuals will go along with your views on this website.

  5. You ave made some really good points there. I looked on the internet to find out more about the issue and found most individuals will go along with your views on this web site.

  6. This awesome blog is definitely educating additionally amusing. I have found helluva handy stuff out of this blog. I ad love to return again and again. Cheers!

  7. Ultimately, an issue that I am passionate about. I have looked for information of this caliber for the very last numerous hours. Your site is greatly appreciated.

  8. This is a really good tip particularly to those new to the blogosphere. Short but very accurate information Thank you for sharing this one. A must read article!

  9. This is very interesting, You are a very skilled blogger. I have joined your feed and look forward to seeking more of your fantastic post. Also, I have shared your web site in my social networks!

  10. I just want to say I’m all new to blogging and really savored this page. Almost certainly I’m want to bookmark your blog . You amazingly have really good stories. Bless you for sharing your web-site.

  11. It as not that I want to replicate your internet site, but I really like the style and design. Could you tell me which theme are you using? Or was it especially designed?

  12. This awesome blog is definitely cool and diverting. I have chosen helluva interesting things out of this blog. I ad love to come back again soon. Thanks!

  13. That is a really good tip particularly to those fresh to the blogosphere. Brief but very precise information Thank you for sharing this one. A must read article!

  14. You made some really good points there. I looked on the internet to find out more about the issue and found most people will go along with your views on this web site.

  15. Wow, wonderful weblog format! How long have you ever been running a blog for? you made running a blog look easy. The overall look of your web site is magnificent, let alone the content!

  16. You are my inhalation, I have few blogs and occasionally run out from brand . Truth springs from argument amongst friends. by David Hume.

  17. This very blog is obviously educating and besides amusing. I have found a lot of handy tips out of it. I ad love to go back again and again. Thanks a bunch!

  18. look at skies (look for аАТ’аЂа‹chemtrailаАТ’аЂа› in google) fake clouds blocking sunlight UK and USA govt as put chemicals in tap water and food to dumb down population research everything mentioned

  19. You made some decent points there. I looked on the internet for the subject matter and found most guys will agree with your blog.

  20. Whats Taking place i am new to this, I stumbled upon this I have found It absolutely useful and it has helped me out loads. I am hoping to contribute & aid other customers like its aided me. Good job.

  21. My brother suggested I might like this website. He was totally right. This post actually made my day. You can not imagine just how much time I had spent for this information! Thanks!

  22. This is very interesting, You are a very skilled blogger. I ave joined your rss feed and look forward to seeking more of your great post. Also, I ave shared your web site in my social networks!

  23. Incredible! This blog looks exactly like my old one! It as on a totally different subject but it has pretty much the same page layout and design. Wonderful choice of colors!