Как выбрать мед

28
276

Как выбрать медМед очень полезен для здоровья. Это настоящий кладезь полезных микроэлементов. Увы, в наши дни приобрести хороший натуральный мед очень сложно. Существует много желающих нажиться на продаже некачественного меда.

Попробуем разобраться, как выбрать мед, который окажется действительно полезным.

Мед частенько разбавляют, подмешивают в него крахмал, муку и сахар. Недобросовестные пчеловоды могут поставить своим пчелам размоченный в воде сахар. Пчелы начинают перерабатывать сахар вместо цветочной пыльцы. В таком случае меда получается больше, но он низкого качества и практически бесполезен. Как же не попасться на такие уловки и купить качественный мед?

Мед

Первое, что надо сделать – это осмотреть банку на свет и наклонить ее. Мед должен быть однородным и плавно перетекать от одной стенки к другой. При перетекании на стенке банки должен оставаться толстый слой меда. Попробуйте зачерпнуть ложкой мед и поднять ее над поверхностью банки. Спадающие с ложки нити меда с высоты 10 см должны оборваться и как резиновые подскочить наверх. Попробуйте растереть капельку меда между указательным и большим пальцами. Натуральный продукт впитается в кожу, а поддельный скатается в комочек.

Хороший мед может храниться несколько лет. Через 7 месяцев мед засахаривается. В нем образуются маленькие кристаллики. Это признак того, что мед не разбавлен. Если к этому времени сгущение меда не произошло, то это означает, что вы приобрели подделку.

Натуральный мед обладает бактерицидными свойствами. Не надо допускать, чтобы в мед попадала сырая вода. Постарайтесь не перебарщивать с употреблением меда. Человеческий организм не может усваивать больше одной столовой ложки натурального меда в день.

Мед может помочь похудеть. Надо выпивать по одной чайной ложке меда, запивая стаканом теплой воды за 10 минут до еды. При таком приеме повышается сахар в крови, и вы употребите пищи гораздо меньше, чем раньше.

При простуде не рекомендуется класть мед в горячий чай, потому что при температуре свыше 40 градусов погибают очень многие ферменты и витамины. Кроме того, под воздействием высокой температуры в меде образуются вредные и даже опасные для человека вещества. По этой же причине засахаренный мед не стоит нагревать, чтобы вернуть прозрачность. Гораздо полезнее будет взять ложку густого меда в рот и постепенно его рассосать.

Хранить мед нужно в темной кладовке в стеклянной посуде. Мед долго не потеряет свои лечебные свойства и будет радовать вас не один год.

А пока предлагаем вам посмотреть видео-советы по выбору меда:

28 КОММЕНТАРИИ

  1. What i do not realize is actually how you’re not really much more well-liked than you may be now. You’re very intelligent. You realize therefore considerably relating to this subject, produced me personally consider it from so many varied angles. Its like women and men aren’t fascinated unless it’s one thing to accomplish with Lady gaga! Your own stuffs outstanding. Always maintain it up!

  2. I have been exploring for a little bit for any high quality articles or weblog posts in this sort of house . Exploring in Yahoo I eventually stumbled upon this site. Studying this information So i¦m happy to express that I have an incredibly good uncanny feeling I discovered just what I needed. I such a lot for sure will make certain to don¦t omit this site and give it a glance regularly.

  3. Hi, Neat post. There’s a problem with your website in internet explorer, would test this… IE still is the market leader and a big portion of people will miss your fantastic writing due to this problem.

  4. Hi! I could have sworn I’ve been to this site before but after checking through some of the post I realized it’s new to me. Nonetheless, I’m definitely glad I found it and I’ll be bookmarking and checking back frequently!

  5. I haven¦t checked in here for some time as I thought it was getting boring, but the last several posts are good quality so I guess I¦ll add you back to my everyday bloglist. You deserve it my friend 🙂

  6. Great goods from you, man. I’ve understand your stuff previous to and you are just too wonderful. I actually like what you’ve acquired here, certainly like what you are saying and the way in which you say it. You make it enjoyable and you still care for to keep it sensible. I cant wait to read far more from you. This is really a wonderful website.

  7. Hello, i think that i noticed you visited my web site thus i got here to “return the want”.I am trying to find issues to improve my site!I suppose its adequate to use some of your ideas!!

  8. You are my breathing in, I have few web logs and occasionally run out from brand :). «The soul that is within me no man can degrade.» by Frederick Douglas.

  9. Heya i am for the primary time here. I found this board and I in finding It really useful & it helped me out a lot. I am hoping to provide one thing again and help others such as you aided me.

  10. Have you ever thought about publishing an ebook or guest authoring on other websites? I have a blog based on the same subjects you discuss and would love to have you share some stories/information. I know my readers would enjoy your work. If you’re even remotely interested, feel free to shoot me an e mail.

  11. You could definitely see your enthusiasm within the paintings you write. The world hopes for even more passionate writers like you who are not afraid to mention how they believe. Always go after your heart. «Until you’ve lost your reputation, you never realize what a burden it was.» by Margaret Mitchell.

  12. I would like to thnkx for the efforts you have put in writing this blog. I am hoping the same high-grade blog post from you in the upcoming as well. In fact your creative writing abilities has inspired me to get my own blog now. Really the blogging is spreading its wings quickly. Your write up is a good example of it.

  13. you’re in reality a excellent webmaster. The website loading velocity is amazing. It sort of feels that you are doing any distinctive trick. In addition, The contents are masterpiece. you have done a excellent activity in this subject!

  14. Thanks for another wonderful post. Where else could anyone get that type of information in such a perfect way of writing? I’ve a presentation next week, and I am on the look for such information.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Пожалуйста, введите ваш комментарий!
пожалуйста, введите ваше имя здесь